0

  Uw winkelwagen is leeg


  Wat is rood licht therapie?

  Rood licht therapie (RLT) is een behandeling waarbij je jezelf blootstelt aan rood licht en nabij infrarood (NIR) golflengtes.

  Een deel van uw cellen, de mitochondriën genaamd, ook wel de energiecentrale van uw cellen genoemd, absorbeert het en maakt meer energie. Hierdoor gaan uw cellen beter en efficiënter werken. De cellen helpen zichzelf te herstellen en gezonder te worden. Dit bevordert onder andere de genezing van huid- en spierweefsel. Maar het heeft nog veel meer voordelen, daar duiken we later dieper op in.

  In het begin van de jaren negentig werd RLT door wetenschappers gebruikt om planten in de ruimte te laten groeien. De wetenschappers ontdekten dat het intense licht van rode lichtgevende diodes (LED's) de groei en fotosynthese van plantencellen hielp bevorderen.

  Door deze bevindingen is men rood licht therapie gaan onderzoeken voor zijn potentiële toepassing in de geneeskunde, meer specifiek om uit te zoeken of rood licht therapie de energie in menselijke cellen zou kunnen verhogen. De onderzoekers hoopten dat rood licht therapie een effectieve manier zou kunnen zijn om spieratrofie, langzame wondgenezing en botdichtheidsproblemen veroorzaakt door gewichtloosheid tijdens ruimtereizen te behandelen.

  Meerdere onderzoeken hebben laten zien dat rood licht therapie een effectieve en veilige manier is om jouw cellulaire functie te verbeteren. In deze blogpost gaan we uitgebreid uitleggen wat rood licht therapie is, hoe rood licht therapie werkt en wat de gezondheidsvoordelen van rood licht therapie zijn. 

  Rood licht therapie ook bekend staat onder andere namen zoals:  Fotobiomodulatie (PBM), Low level light therapy (LLLT), Zachte lasertherapie, Koude lasertherapie, Biostimulatie, Fotonische stimulatie Low-power lasertherapie (LPLT)

  Wat zijn de gezondheidsvoordelen van rood licht therapie

  Rood licht therapie brengt vele gezondheidsvoordelen met zich mee en is een cruciaal onderdeel voor een gezond en gebalanceerd leven. Rood licht verbetert jouw cellulaire functie, dit resulteert in:

  huidverbetering

  Rood licht therapie stimuleert de collageen productie. Dit resulteert in een gezondere en stralende huid. Het is ook een effectieve behandeling tegen verschillende huidsklachten zoals: pigmentvlekken, littekens,ezceem en acne.

  lees meer

  Fitness & Herstel

  Rood licht therapie ondersteunt sporters door de beschikbaarheid van zuurstof te verbeteren, herstel te versnellen en ontstekingen te remmen. Meerdere onderzoeken hebben laten zien dat het de sportprestaties kan verbeteren.

  lees meer

  BETERE SLAAP

  Helder blauw licht 's nachts kan je slaapcyclus in de war brengen, maar rood licht is een alternatief met een lagere intensiteit dat kan helpen om een langere, meer rustgevende slaap te ondersteunen.

  lees meer

  VERMINDERT PIJN & ONTSTEKING

  Rood licht therapie stimuleert de productie van genezende ontstekingsremmers en antioxidanten die de genezing versnellen. Hierdoor herstel je sneller van verwondingen en ontstekingen.

  lees meer

  MEER ENERGIE

  De primaire functie van rood licht therapie is het verhogen van de energieproductie. Rood licht versterkt de mitochondriën, het deel van de cel dat energie creëert. Door dit te doen, verhoog je jouw energieniveau.

  lees meer

  HAARGROEI

  Het is aangetoond in meerdere onderzoeken dat rood licht therapie haargroei en haardichtheid vergroot bij zowel mannen als vrouwen. Rood licht therapie stimuleert de haarzakjes waardoor ze sneller gaan groeien.

  lees meer

  VERLICHT DEPRESSIE

  Rood licht therapie kan een effectieve behandelingsmethode zijn tegen depressies zoals seizoensgebonden depressies of postpartum depressies.

  lees meer

  vermindert psoriasis & ezceem

  Rood licht therapie vermindert de jeuk en ontstekingen veroorzaakt door eczeem en psoriasis. Hierdoor is het een effectieve, natuurlijke behandeling.

  Lees meer

  Positieve resultaten uit klinische onderzoeken