0

  Uw winkelwagen is leeg

  6 dingen die u kunt doen terwijl u thuis rood lichttherapie gebruikt

  november 30, 2023 3 min read

  We hebben allemaal elke dag een miljoen en één dingen te doen. Als we geen behoefte zouden hebben om te eten en te slapen, zouden we ze misschien helemaal overslaan om er meer taken in te passen. Dit is de reden waarom veel mensen het moeilijk vinden om gezondheids- en zelfzorgactiviteiten zoals rood lichttherapie in hun dagelijkse leven op te nemen.  

  Hier zijn 6 dingen die je tussendoor kan doen terwijl je rood lichttherapie gebruikt.

  1. MEDITATIE

  Meditatie is een andere activiteit met een uitgebreide lijst voordelen. Het is bekend dat het helpt bij depressie, stress en angst, slapeloosheid en zelfs chronische pijn. Het vergt echter oefening, en veel mensen vinden het moeilijk om niet alleen aan de slag te gaan, maar ook om ermee door te gaan.

  Je rood lichttherapie sessies zijn de perfecte gelegenheid om te leren mediteren. Je bent er immers al klaar voor, het enige wat je nog hoeft te doen is je geest tot rust te brengen. Gelukkig is het nog nooit zo eenvoudig geweest om je hersenen te trainen: er zijn heel veel meditatie-apps en podcasts binnen handbereik om ons te helpen er op je gemak in te raken.

  rood lichttherapie meditatie

  2. AUDIOBOEK OF PODCAST

  Wie zegt dat je niet op avontuur kunt gaan terwijl je thuis rood lichttherapie gebruikt? Dit is jouw tijd om die nieuwe bestseller door te nemen die je zo graag in handen wilde krijgen, of om een oude klassieker opnieuw te lezen met een rustgevende Britse stem.

  Lees je liever boeken op de traditionele manier? Een podcast is misschien meer iets voor jou. Van echte misdaad tot wereldpolitiek, tot de annalen van de popcultuur en alles daartussenin: er is een perfecte podcast voor absoluut iedereen.

  3. EEN NIEUWE TAAL LEREN

  Uw sessies met rood lichttherapie kunnen de perfecte gelegenheid bieden om op de boeken te drukken - of in dit geval op de afspeelknop. Een nieuwe taal leren is nog nooit zo toegankelijk geweest, met een schat aan apps die beschikbaar zijn tegen lage kosten, waardoor de noodzaak van tijdrovende en dure klassikale cursussen wordt geëlimineerd. 

  4. EENVOUDIGE KRACHTTRAININGSOEFENING


  Er is geen reden waarom u volledig stil moet zitten tijdens uw rood lichttherapie sessies. Sommige onderzoeken hebben zelfs aangetoond dat roodlichttherapie, toegepast tijdens krachttraining, de prestaties en spiermassa kan helpen verbeteren. Het kan echter een beetje lastig zijn, vooral voor degenen die zich op een specifiek gebied richten of een kleiner apparaat hebben.

  rood licht therapie fitness

  Maar je hoeft niet veel te bewegen om bepaalde spiergroepen te trainen. Als je bijvoorbeeld roodlichttherapie voor je gezicht gebruikt, kun je een paar rondjes plank doen om je armen en buikspieren te versterken, of ezeltrappen met weerstandsbanden. Zorg ervoor dat uw gezicht zich altijd binnen het behandelbereik van uw apparaat bevindt. 

  5. GEZICHTSYOGA

  Er zijn maar weinig dingen die beter samen gaan dan roodlichttherapie en gezichtsyoga, vooral als je de behandeling voor huidverjonging gebruikt.

  Maar wat is gezichtsyoga eigenlijk? Het is eigenlijk een reeks gezichtsoefeningen die de spieren in je gezicht ontspannen en versterken, net zoals yoga voor je lichaam doet. Het resultaat is stevigere, gelifte spieren en een voller, jonger uitziend gezicht.

  De sleutel tot succesvolle gezichtsyoga is echter consistentie. Volgens experts moet het gedurende een paar maanden bijna dagelijks een paar minuten per dag worden gedaan voordat je resultaten begint te zien.

  6. BIJKLETSEN MET VRIENDEN EN FAMILIE

  Het is een goed moment om contact op te nemen met je ouders, kinderen, broers en zussen of vrienden die je al een tijdje niet hebt gezien. 

  Probeer wekelijkse telefoongesprekken te plannen met een paar verschillende mensen, zodat u niet iedereen in uw contacten belt op zoek naar iemand om op te halen. Het geeft u niet alleen iets om naar uit te kijken, het zal u ook helpen zich aan uw behandelschema te houden. Opmerking: als u niet veel tijd heeft, zorg er dan voor dat u de persoon aan de andere kant van de lijn laat weten dat u slechts 10 of 20 minuten heeft om te praten.