0

  Uw winkelwagen is leeg

  Helpt rood lichttherapie bij erectiestoornissen?

  januari 06, 2024 4 min read

  Erectiestoornissen komen steeds vaker voor, ook bij jongere mannen. Dit artikel onderzoekt de voordelen van de behandeling van erectiestoornissen met rood lichttherapie, een natuurlijke en veilige behandeling die de onderliggende oorzaken van erectiestoornissen kan aanpakken en veel voordelen voor de algehele gezondheid kan opleveren.

  Hoe werkt rood lichttherapie?

  Ons lichaam reageert op verschillende manieren op licht, gebaseerd op kleur/golflengte. 

  De term rood lichttherapie wordt gebruikt om zowel rood als nabrij infrarood licht aan te duiden. Rode golflengten variëren van 620 tot 750 nanometer (nm) en nabij infrarood-golflengten variëren van 780 tot 1200 nm. Honderden onderzoeken hebben aangetoond dat de grootste hoeveelheid positieve gezondheids effecten op het menselijk lichaam. Wilt u meer lezen over de algehele gezondheidsvoordelen van rood lichttherapie? Bekijk dan deze pagina.

  Rood lichttherapie ondersteunt de gezondheid van de penis en de seksuele gezondheid op drie directe manieren: verhoogde productie van energie in de cellen, verhoogde bloedstroom en verhoging van testosteron.

  rood licht therapie

  Er is ook aangetoond dat rood lichttherapie de spiermassa vergroot, wat de natuurlijke productie van testosteron stimuleert; evenals hulp bij gewichtsverlies, wat eveneens kan helpen de seksuele functie te verbeteren.

  Een belangrijk feit dat u moet weten over rood lichttherapie voor erectiestoornissen is dat het niet werkt zoals viagra pillen, die zijn ontworpen om te helpen een erectie te krijgen en te behouden. Rood licht werkt op cellulair niveau, waar het het lichaam ondersteunt bij het optimaal functioneren. Met andere woorden: in plaats van alleen de symptomen van een erectiestoornis te behandelen, richt rood lichttherapie zich op de oorzaak ervan.

  Rood lichttherapie helpt bij erectiestoornissen

  Wanneer cellen niet genoeg energie produceren, is dit een aandoening die bekend staat als mitochondriale disfunctie. Mitochondriën zijn aanwezig in de meeste cellen van het lichaam en het is hun taak om grondstoffen om te zetten in een soort cellulaire brandstof die bekend staat als adenosinetrifosfaat (ATP).

  Soms werkt dit proces niet zoals het zou moeten en raken de cellen uitgeput. Dan werken ze niet optimaal en lijden hun prestaties eronder. Wanneer veel cellen binnen een systeem worden aangetast, lijdt het hele systeem.
  Mitochondriale disfunctie kan worden veroorzaakt door chronische ontstekingen, ziekten of zelfs chronische psychologische stress.
  Er is aangetoond dat rood lichttherapie de ATP-productie verhoogt, wat leidt tot een beter cellulair functioneren.

   

  Waarom is cellulair functioneren belangrijk voor erectiestoornis?

  Lage testosteron is een veel voorkomende oorzaak van erectiestoornissen. Het komt vaker voor bij mannen boven de 40, maar zelfs jongere mannen kunnen last hebben van abnormaal lage testosteronspiegels. Dit komt tegenwoordig steeds vaker voor. 

  Rood lichttherapie stimuleert de energieproductie in de Leydig-cellen, de cellen die verantwoordelijk zijn voor de productie van testosteron. Dit kan op natuurlijke wijze de productie van testosteron op elke leeftijd verhogen. Lees hier meer over roodlichttherapie en testosteronproductie.

  Een onderzoek uit 2013 door onderzoekers uit Korea betrof het stimuleren van een verhoogde productie van testosteron bij mannelijke ratten met een combinatie van rood licht en nabij-infrarood licht. Deze onderzoek suggereert dat rood lichttherapie mogelijk kan worden gebruikt als een alternatieve behandeling voor conventionele testosteronvervangingstherapie.

  Rood lichttherapie vergroot de spiermassa

  Het vergroten van de spiermassa is een manier om de testosteronniveaus te verhogen.

  Het is aangetoond dat rood lichttherapie de atletische prestaties verbetert door een beter cellulair functioneren, een betere bloedsomloop, minder ontstekingen en het vergroten van de spiermassa. De effecten zijn meetbaar wanneer rood licht wordt gecombineerd met weerstandstraining of aërobe loopbandtraining.
  Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat rood lichthterapie  voor en na de training de spiermassa vergroot, en ook de tijd tot vermoeidheid (uithoudingsvermogen) verlengt, de spieren helpt met meer kracht te presteren en het herstel versnelt.

  rood lichttherapie spiermassa

  In een gezamenlijk onderzoek uit 2016 analyseerden onderzoekers van het Massachusetts General Hospital, de Harvard Medical School en de Universidade do Sagrado Coração (Brazilië) meer dan 40 onderzoeken waarbij meer dan 1.000 topsporters en niet-elitesporters betrokken waren. De onderzoekers concludeerden dat fotobiomodulatie de spiermassa kan vergroten en ontstekingen en oxidatieve stress in de spieren kan verminderen.

  In feite bleek rood lichttherapie zo effectief te zijn in het verbeteren van de atletische prestaties dat de onderzoekers zich afvroegen of het zelfs zou moeten worden toegestaan in competities, omdat het atleten mogelijk een oneerlijk ‘voordeel in sportprestaties’ zou kunnen geven.

  Rood lichttherapie verhoogt de bloedstroom

  Een ander oorzaak voor erectiestoornissen is een slechte bloedstroom, wat een van de redenen is waarom diabetici en mannen met hartaandoeningen vaak last hebben van erectiestoornissen. Hoge bloedsuikerspiegels verminderen de elasticiteit van de bloedvaten en zorgen ervoor dat de bloedvaten smaller worden, wat de bloedstroom belemmert.

   

  rood lichttherapie bloedsomloop

  Het verhogen van de bloedstroom met behulp van rood lichttherapie kan een manier zijn om erectiestoornissen te behandelen. 

  Uit een onderzoek uit 2017 naar de effecten van diabetische perifere aderziekte bleek dat therapie met rood licht de vasodilatatie in zowel gezonde als diabetische bloedvaten stimuleerde.

  Dit is veelbelovend bij de behandeling van niet alleen diabetische vaatziekten, maar ook elke aandoening waarbij een slechte bloedsomloop een bijdragende oorzaak zou kunnen zijn, zoals erectiestoornissen.

  In een artikel uit 2007 schreef Arthur L. Burnett, hoogleraar en onderzoeker aan Johns Hopkins, dat het vrijkomen van stikstofmonoxide de sleutel is tot het verkrijgen en behouden van een erectie. Stikstofmonoxide ontspant de gladde spieren in de aderen, waardoor ze kunnen uitzetten en de bloedstroom kunnen verbeteren.

  Uit een onderzoek uit 2013 door onderzoekers van de Brigham Young University bleek dat rood licht therapie het stikstofmonoxidegehalte in de aderen verhoogde. De onderzoekers concludeerden dat dit een haalbare behandeling was overal waar een verhoogde perifere bloedstroom gewenst is.

   

  Rood lichttherapie lamp kopen

  Rood lichttherapie kan op een indirecte manier helpen bij erectiestoornissen. Natuurlijk is het belangrijk om eerst te achterhalen wat de oorzaak is van uw erectiestoornis. Raadpleeg altijd uw arts om dit te bespreken.

  Mocht u interesse hebben in het gebruik van rood lichttherapie als behandeling, dan hebben wij een ruim assortiment aan rood lichttherapie lampen voor in huis.