0

  Uw winkelwagen is leeg

  Kan rood lichttherapie uw immuunsysteem boosten?

  oktober 31, 2023 3 min read

  Is het u wel eens opgevallen dat sommige van uw vrienden het griepseizoen doorkomen zonder ook maar een kriebel te krijgen, terwijl u altijd wel iets oploopt? Misschien is het tijd om uw immuunsysteem een boost te geven! In deze blog leggen we uit hoe rood lichttherapie uw immuunsysteem kan boosten.

  Hoe werkt het immuunsysteem?

  Uw immuunsysteem beschermt uw lichaam tegen besmettelijke ziektekiemen. Door middel van zeer complexe en adaptieve processen is een gezond immuunsysteem altijd aan het werk en beschermt het u tegen infecties door onvriendelijke micro-organismen te identificeren en te vernietigen. Uw immuunsysteem helpt u ook om immuniteit op te bouwen, zodat u, als uw bepaalde binnendringende ziektekiemen weer tegenkomt, ze de volgende keer effectiever kunt bestrijden, vaak zelfs zonder ziek te worden

  immuunsysteem boosten met rood lichttherapie

  Immuunsysteem optimaliseren

  Er is geen enkele pil of supplement dat je kunt nemen om je immuunsysteem te optimaliseren. Maar als je deze gezonde leefgewoonten toepast, kun je je immuniteit levenslang verbeteren.

  • Ga wandelen: Inactief zijn kan er niet alleen voor zorgen dat je je futloos voelt, maar het kan ook je immuunsysteem futloos maken. Lichaamsbeweging daarentegen helpt je immuniteit te verhogen.
  • Eet gezond: Goede voeding is nodig om je immuunsysteem goed te laten werken. Een ongezond dieet kan leiden tot gewichtstoename, maar erger nog, het kan je vatbaarder maken voor een aantal gezondheidsproblemen die ook je immuunsysteem naar beneden kunnen halen.
  • Slaap voldoende: Slechte slaapgewoonten kunnen er niet alleen voor zorgen dat je je overdag uitgeput voelt, maar zullen je ook kwetsbaarder maken voor ziektes, zoals verkoudheid, griep en andere infecties.
  • Beheers stress: Als je lichaam onder voortdurende stress staat, ben je kwetsbaarder voor alles van verkoudheid tot ernstige ziekten.
  • Bouw relaties op: Onderzoek heeft aangetoond dat mensen met hechte vriendschappen en sterke ondersteuningssystemen over het algemeen gezonder zijn dan mensen die dat niet hebben.
  • Gebruik rood lichttherapie: Net als een plant reageert het menselijk lichaam positief op licht. Wanneer lichtenergie je huid raakt, wordt de energie geabsorbeerd, waardoor je lichaam veel gezondheidsvoordelen ervaart.

  Wat is roodlichttherapie?

  Roodlichttherapie is een natuurlijke, niet-invasieve techniek die het vermogen heeft om de eigen immuunreacties van het lichaam te bevorderen. Rood lichttherapie wordt ook wel fotobiomodulatie genoemt.

  fotobiomodulatie

  Het is een veilige en effectieve procedure waarbij gebruik wordt gemaakt van rode lichtgevende diodes (LED's) die golflengten door de huid van een persoon verspreiden. Rood lichttherapie heeft een aanzienlijk potentieel laten zien bij het verbeteren van onze algehele gezondheid en welzijn op een aantal manieren.

  Kijk hier voor meer informatie over roodlichttherapie en hoe dit uw gezondheid kan verbeteren.

  Hoe werkt rood lichttherapie?

  Licht van laag niveau op verschillende golflengten dringt weefsel door tot verschillende diepten, wat gunstige veranderingen op cellulair niveau stimuleert. 

  Uit onderzoek naar rood lichttherapie is gebleken dat het kan worden gebruikt als een heilzame, medicijnvrije aanpak bij de behandeling van een aantal medische en cosmetische aandoeningen op het gebied van neurologie, fysieke revalidatie en dermatologie.

  Kan rood lichttherapie uw immuunsysteem versterken?

  Er zijn talloze huismiddeltjes en vrij verkrijgbare medicijnen die beweren je immuunsysteem te versterken, maar kan lichttherapie uw immuunsysteem ook voorzien van een boost? Er zijn geen onderzoeken beschikbaar die het onderbouwen, maar op een indirecte manier kan het grote voordelen hebben op uw immuunsysteem. Omdat rood lichttherapie bepaalde mechanismes in het lichaam boost zoals:

   

  • Bevordering van de productie van ATP (Adenosine Trifosfaat). Mitochondria zetten voedselmoleculen om in energie in de vorm van ATP. Maar rood licht versterkt deze prestaties, waardoor cellen optimaal kunnen functioneren, zich succesvol kunnen vermenigvuldigen en eventuele infecties kunnen bestrijden.
  • Stimuleren van angiogenese. Het creëren van meer haarvaten verbetert de bloedstroom door het lichaam, wat helpt om voedingsstoffen naar de cellen te brengen en celbeschadigend en potentieel giftig afval te verwijderen.
  • Verbeterde schildkliergezondheid. De schildklierhormonen, met name T(3) en T(4), zijn modulatoren van de immuunrespons. Hypo- en hyperthyreoïdieaandoeningen hebben een negatieve invloed op de activiteit van macrofagen, leukocyten, natural killer-cellen en lymfocyten; het herstellen van de normale schildklieractiviteit zal de activiteit van deze immuuncellen positief beïnvloeden.
  • Stimulatie van het lymfestelsel, wat noodzakelijk is voor een sterk immuunsysteem.
  • Verhoogde melatonineproductie, wat een meer rustgevende slaap bevordert.
  • Beter humeur. Depressie, angst en stress zijn allemaal in verband gebracht met een lage immuunrespons.

   

  Rood lichttherapie kopen?

  Bij Healing Lights verkopen we verschillende rood lichttherapie lampen. Heeft u interesse in een lamp? Bekijk ons assortiment hier.