0

  Uw winkelwagen is leeg

  Biohacking met roodlichttherapie

  januari 31, 2024 3 min read

  Ooit gehoord van biohacking? Biohacking is het optimaliseren van uw lichaam en geest door gebruik van kennis uit de wetenschap. Biohacking omvat vaak een zelfverbeteringsmentaliteit en omvat een reeks praktijken die een nieuwe en soms verrassende tactiek kunnen zijn. Dit kunnen onder meer gezondheidssupplementen, gewoonten of het specifieke gebruik van bepaalde producten zijn. Het enige doel is het nastreven van een betere fysieke en mentale gezondheid.

  Introductie van rood lichttherapie

  Nu het idee van biohacking in de wereld van vandaag opkomt, komt rood lichttherapie snel op de voorgrond.Wat veel mensen zich niet realiseren is dat licht een noodzakelijk element is voor onze gezondheid. We verzwakken en dagen ons lichaam regelmatig uit, vooral onze mitochondriën, door het grootste deel van onze tijd binnenshuis door te brengen met beperkte toegang tot natuurlijk licht van de zon. Bovendien stellen we onszelf dagelijks bloot aan een overvloed aan blauw licht dat wordt uitgezonden door schermen van onze smartphones en computers. Rood lichttherapie kan hierbij helpen, maar wat is het precies?

  rood lichttherapie

  Wat is rood lichttherapie

  Rood licht therapie (RLT) is een behandeling waarbij je jezelf blootstelt aan rood licht en nabij infrarood (NIR) golflengtes.

  Een deel van uw cellen, de mitochondriën genaamd, ook wel de energiecentrale van uw cellen genoemd, absorbeert het en maakt meer energie. Hierdoor gaan uw cellen beter en efficiënter werken. De cellen helpen zichzelf te herstellen en gezonder te worden. Dit bevordert onder andere de genezing van huid- en spierweefsel. Maar het heeft nog veel meer voordelen.

  Voordelen van rood lichttherapie

  De opkomende technologie van rood lichttherapie beschikt over indrukwekkende klinische onderzoeken, wat wijst op een groot aantal voordelen, vooral als het gaat om de gezondheid van de mitochondriën. Met consistente positieve levensstijlgewoonten, zoals het volgen van een schoon dieet of het bijhouden van fysieke kracht en het opnemen van rood lichttherapie, heeft u het potentieel om uw gezondheid te biohacken.

  pijn verminderen rood lichttherapie

  Het helpt bijvoorbeeld bij: versnellen van de genezing van wonden, het behandelen van ontstekingen, tegen depressies n het doordringen van diep spierweefsel. Hier kunt u meer lezen over alle gezondheidsvoordelen van rood lichttherapie.

  Biohacking met rood lichttherapie

  Op welke gebieden kan rood lichttherapie jouw leven verbeteren?
  • Rustgevende slaap: Slaaphygiëne is belangrijk. Omdat we in een moderne industriële wereld leven waar het verbinden met natuurlijke hulpbronnen onder veel omstandigheden een uitdaging kan zijn, bestaat er een mogelijkheid om de kloof van lichttekorten te overbruggen met rood lichttherapie. Door rood lichttherapie te gebruiken bij het ontwaken, kunt u uw circadiane klok opnieuw instellen.
  • Stressmanagement: Rood lichttherapie kan een extra voordeel hebben bij het bereiken van diepe ontspanning.
  • Rood lichttherapie voor fitness, prestaties en herstel: Het integreren van rood licht therapie in uw trainingsregime kan de bloedsomloop verbeteren, bijdragen aan spierherstel en uiteindelijk voedingsstoffen en zuurstof naar de cellen en weefsels van het lichaam transporteren.

  Biohacking met rood lichttherapie biedt talloze manieren om uw dagelijkse lichaamsbeweging te verbeteren, uw lichaam te herstellen en uw algehele prestaties te verbeteren. Talrijke onderzoeken bij atleten hebben ontdekt dat het de spierfunctie verbetert en tegelijkertijd de spierpijn na het sporten minimaliseert.

   

  De revolutie van biohacking is hier met rood lichttherapie

  Bent u klaar om uw leven te verbeteren met rood lichttherapie? Bij Healing Lights bieden we rood lichttherapie lampen aan die u thuis kunt gebruiken. Bekijk ons assortiment voor een passende lamp voor u.