0

  Uw winkelwagen is leeg

  Hoe rood lichttherapie ontgifting kan ondersteunen

  december 30, 2023 2 min read

  Het vermogen van het lichaam om te ontgiften is cruciaal voor de algehele gezondheid en is afhankelijk van de werking van verschillende organen en weefsels. In deze blog gaan we uitzoeken of rood lichttherapie kan helpen bij ontgifting. Allereerst leggen we uit wat rood lichttherapie precies inhoudt.

  Wat is rood lichttherapie?

  Rood licht therapie (RLT) is een behandeling waarbij je jezelf blootstelt aan rood licht en nabij infrarood (NIR) golflengtes. Deze golflengtes brengen meerdere gezondheidsvoordelen mee voor het menselijk lichaam. 

  rood lichttherapie

  Een deel van uw cellen, de mitochondriën genaamd, ook wel de energiecentrale van uw cellen genoemd, absorbeert het en maakt meer energie. Hierdoor gaan uw cellen beter en efficiënter werken. De cellen helpen zichzelf te herstellen en gezonder te worden. Dit bevordert de genezing van huid- en spierweefsel.

  Het is wetenschappelijk bewezen dat rood lichttherapie, de bloedcirculatie stimuleert en helpt bijhuidverjonging. Bovendien is aangetoond dat rood licht therapie hetimmuunsysteem versterkt, ATP verhoogt enslaap verbetert.

  Hoe kan rood lichthterapie ondersteuning bieden bij ontgifting

  Er zijn veel delen van het lichaam die betrokken zijn bij het algehele stressverdedigingssysteem. Om gifstoffen uit het lichaam te verwijderen, komen het ontgiftigingssysteem en de bijbehorende orgaansystemen, zoals de huid, in beeld. 

  Detox Pathways Handout — Functional Health Research + Resources — Made Whole Nutrition

  Als u lichaam niet gezond is en optimaal werkt, dan kan de natuurlijke ontgiftingsmechanisme van het lichaam niet zijn taken uitvoeren. 

  Een reeks symptomen kunnen zich manifesteren wanneer dit gebeurt, zoals:

  • Angst
  • Brainfog
  • Ontsteking
  • Vermoeidheid
  • Gewichtstoename
  • Slaapstoornissen
  • Huidproblemen zoalsacne enpsoriasis om er een paar te noemen

  Ondersteun natuurlijke ontgifting met rood lichttherapie


  Rode lichttherapie, werkt vooral op de bovenste lagen van de huid en heeft de kracht om ontgifting via de huid, bloed en
  lymfatisch systeem te stimuleren. Een van de gezondheidsvoordelen van rood lichttherapie is dat het de bloedstroom verbetert. Hier kunnen sommige gifstoffen makkelijker afgevoerd worden.

  ontgiften

  Daarnaast is het geen geheim dat slaap essentieel is als het gaat om natuurlijke ontgifting van het lichaam. De hersenen worden gereinigd na een goede nachtrust.Onderzoekers hebben oorspronkelijk bij muizen aangetoond dat de ruimte tussen hersencellen tijdens de slaap kan vergroten, waardoor de hersenen gifstoffen kunnen verwijderen die zich ophopen tijdens wakkere uren. Deze bevindingen wijzen op een nieuwe functie voor slaap in gezondheid. 

  Rood lichttherapie is instudies aangetoond dat het de kwaliteit en duur van de slaap verbetert door de productie van melatonine te helpen verhogen.

  Het stimuleert ook melatonine. 
  Melatonine speelt cruciale rollen bij het beschermen van de mitochondriën tegen schade en het ondersteunen van glutathion niveaus, wat een van de krachtigste en belangrijkste antioxidanten en ontgiftende stoffen van ons lichaam is. In tegenstelling tot wat de meeste mensen geloven, is melatonine veel meer dan alleen een hormoon dat slaap induceert. Volgens sommige onderzoekers kunnen de effecten van rood/NIR licht aanzienlijk worden beïnvloed door deze verhoogde melatonine.

  Conclusie

   Als u op zoek bent naar een manier om uw gezondheid en welzijn te verbeteren en natuurlijke ontgifting te ondersteunen, dan kan rood lichttherapie hierbij zeker helpen. Rode lichttherapie heeft een breed scala aan voordelen en is relatief betaalbaar, waardoor het een toegankelijke optie is voor veel mensen