0

  Uw winkelwagen is leeg

  Rood licht therapie en acne

  juli 21, 2022 2 min read

  Rood licht therapie wordt vaak ingezet bij huidklachten. Een van meest voorkomende huidklachten bij jongeren maar ook ouderen is acne. Acne is erg storend en kan jouw zelfbeeld en zelfvertrouwen flink beschadigen. Met rood licht therapie heb je een veilige, niet-invasieve behandeling die nauwelijks bijwerkingen heeft. In deze blog bespreken we hoe rood licht therapie jou kan ondersteunen in jouw zoektocht naar een egale en perfecte huid.

  rood licht therapie tegen huidklachten
  Rood licht therapie is erg populair in Hollywood, met beroemdheden als Kim en Kourtney Kardashian en Jessica Alba het regelmatig gebruiken en erover posten op social media. Ondanks de kosten van salons, is rood licht therapie niet langer alleen beschikbaar voor de rijken en beroemdheden. Apparaten kunnen nu worden gekocht voor gebruik in het comfort van jouw huis, met een veel lager prijskaartje. 

  Rood licht therapie helpt tegen acne

  Het belangrijkste voordeel van rood licht therapie voor acne is dat het ontstekingen vermindert. Dit betekent dat het pijnlijke zwelling kan verminderen en daardoor de grootte van de acne plek kan verkleinen. Rood licht therapie stimuleert jouw huidcellen waardoor ze meer energie maken. Dit betekent dat de cellen beter functioneren, inclusief het maken van meer eiwitten zoals collageen. Collageen houdt de huid elastisch en geeft een algehele jeugdige uitstraling.

  rood licht therapie helpt bij acne

  Rood licht is ook in staat om de bloedsomloop te verbeteren, wat de doorstroming van zuurstof en voedingsrijk bloed naar de cellen verbetert, waardoor ze beter kunnen functioneren. Dit betekend een verbeterde lymfedrainage, de methode waarmee het lichaam afvalstoffen opruimt. Door lymfedrainage aan te moedigen, kan het lichaam onzuiverheden en gifstoffen wegspoelen die vlekken en puistjes kunnen veroorzaken.

  Hoe verbetert rood licht therapie de symptomen van acne?

  Acne puistjes

  Acnepuistjes kunnen kleiner worden naarmate de zwelling en ontsteking eromheen verminderen. Dit kan zowel het uiterlijk ervan als de bijbehorende pijn verminderen.

  Hormonale acne

  Hormonale acne wordt veroorzaakt door gevoeligheid voor hormonen en komt vaak voor tijdens de zwangerschap of voor de menstruatie bij vrouwen. Rood licht therapie kan de symptomen van hormonale acne verlichten en verminderen door de ontsteking te verminderen en daardoor de bijbehorende pijn te verminderen en de hersteltijd te versnellen, zodat de puistjes niet zo lang aanhouden. Verbeterde cel functies kunnen jouw huid na verloop van tijd ook minder gevoelig maken voor de hormonen, waardoor verdere puistjes worden verminderd.

  Acne littekens

  In veel onderzoeken is aangetoond dat therapie met rood licht de manier waarop de huid geneest, kan versnellen en verbeteren. Door een efficiëntere genezing te bevorderen en de collageenniveaus van de huid te verbeteren.  Hierdoor helpt rood licht therapie om littekens te voorkomen, maar ook het uiterlijk van bestaande littekens te verbeteren.