0

  Uw winkelwagen is leeg

  Rood lichttherapie voor verlichting van menstruatiepijn

  januari 20, 2024 2 min read

  Veel vrouwen hebben last van menstruatiepijn. Volgens dit onderzoek uit 2012 werd menstruatiepijn gerapporteerd door 84,1% van de vrouwen, waarbij 43,1% rapporteerde dat pijn optrad tijdens elke menstruatie, en 41% rapporteerde dat pijn optrad tijdens sommige perioden.

  In deze blog gaan we onderzoeken of rood lichttherapie menstruatiepijn kan verlichten.

  Wat veroorzaakt menstruatiepijn?

  Hoewel er zelden onderzoek is gedaan naar dit specifieke onderwerp, geeft een groeiend aantal onderzoeken aan dat rood lichttherapie een veilig en effectief alternatief kan zijn voor medicatie bij de behandeling van menstruatiekrampen. Er zijn veel aandoeningen en stoornissen die verband houden met onze menstruatiecyclus, zoals onregelmatigheden, hormonale onevenwichtigheden en ziekten die veel te complex zijn om te behandelen. Om het relevant te houden, behandelen we de meest voorkomende, en degenen die het meest pijn veroorzaken .

   

  • Premenstrueel syndroom (PMS): Lichamelijke symptomen die variëren afhankelijk van leeftijd en externe factoren. Sommige symptomen zijn onder meer gevoelige borsten, prikkelbaarheid en overgevoeligheid.
  • Dysmenorroe: bekend om pijnlijke menstruatieperioden. Er bestaan 2 verschillende typen. Primair is onderhevig aan frequente pijn, terwijl secundair het gevolg is van symptomen van voortplantingsstelselstoornissen. Let op: dysmenorroe kan op andere medische problemen lijken. Raadpleeg altijd uw arts als u zich zorgen maakt over symptomen.
  • Hormonale onbalans: PCOS is een voorbeeld van hormonale onbalans en wordt naast vele andere symptomen geassocieerd met langdurige menstruaties. Houd er rekening mee dat hormonale onbalans een zeer complex en breed onderwerp kan zijn en veel gezondheidsassociaties met zich meebrengt die hier niet zullen worden besproken. Raadpleeg altijd uw huisarts als u zich zorgen maakt over deze aandoening.

   

  Hoe helpt rood lichttherapie tegen menstruatiepijn?

  Rood lichttherapie is een natuurlijke manier om ontstekingen te verminderen en het functioneren van de cellen te stimuleren.
  rood lichttherapie menstruatiepijn

  Maar hoe kan het helpen tegen menstruatiekrampen? Laten we eerst begrijpen wat deze krampen überhaupt veroorzaakt. Menstruatiekrampen worden veroorzaakt door hormoonachtige stoffen die bekend staan als prostaglandinen en die door de baarmoeder vrijkomen terwijl het baarmoederslijmvlies wordt uitgestoten, waardoor de baarmoederspieren samentrekken. 

  Onderzoek rood lichttherapie tegen menstruatiepijn

  Er zijn een aantal onderzoeken uitgebracht die laten zien dat rood lichttherapie helpt tegen menstruatiekrampen. 


  rood lichttherapie menstruatiekrampen

  Voor degenen die lijden aan primaire dysmenorroe (frequente pijn) kan rood lichttherapie wat pijn verlichten door zich op specifieke acupunctuurpunten te richten. Deze studie maakte gebruik van rood lichttherapie in combinatie met lichaamsbeweging en vond volledige verlichting bij 76,67% van de dertig vrouwen die deelnamen na drie maanden behandeling.

  Een ander onderzoek uit 2012 toont aan dat de de gemiddelde menstruatiepijn van 8,3 kon verminderen tot een 3,8 na slechts drie menstruatiecycli van 44 deelnemers.