0

  Uw winkelwagen is leeg

  Rood lichttherapie in combinatie met microneedling

  december 16, 2023 3 min read

  Microneedling en rood lichttherapie zijn hot topics in de wereld van de dermatologie. Iedereen die met huidverjonging bezig is, heeft van beide termen wel eens gehoord.

  In deze blog onderzoeken we hoe beide methoden werken en hoe je rood lichttherapie kunt gebruiken na micro-needling, om je huid er jonger uit te laten zien.

  Wat is microneedling?

  Microneedling, ook wel collageeninductietherapie of dermarollen genoemd, houdt in dat er herhaaldelijk in de huid wordt geprikt met zeer kleine, extreem scherpe micronaalden die op een penachtig apparaat of een kleine roller zijn gemonteerd.

  microneedling

  De effecten van microneedling

  Microneedling procedures kunnen een gezonde huid stimuleren door een proces dat hormesis wordt genoemd. Dit is de praktijk waarbij gecontroleerd letsel wordt gebruikt om het lichaam te stimuleren zichzelf sterker en beter te herstellen. Wanneer u sport, vormen zich microscopisch kleine scheurtjes in de spiervezels. Terwijl ze genezen, genezen ze sterker.

  Hetzelfde geldt voor de huid. Wanneer de pen of rollers over de huid gaan, veroorzaken ze microscopische schade aan het weefsel, dat zich vervolgens beter kan herstellen dan voorheen.

  Veel tekenen van veroudering, zoals een dunne en slappe huid en fijne lijntjes en rimpels, kunnen worden verbeterd met een betere doorbloeding en meer collageen- en elastineproductie.

  Naarmate het genezingsproces begint, wordt het gebied gevoelig en rood, een teken van een acute ontsteking en van een toename van witte bloedcellen naar het behandelingsgebied. Dit stimuleert de aanmaak van collageen om het beschadigde weefsel in wezen aan elkaar te ‘hechten’. Vervolgens worden fijne lijntjes en rimpels minder prominent en voelt uw gezicht vaak voller en steviger aan.

  nabij infrarood

  Microneedling moet met mate worden gedaan, waarbij de meeste patiënten vrij grote pauzes tussen de behandelingen nodig hebben. Professionele sessies zijn vaak beperkt tot eens per 4-6 weken.

  Voordelen van het gebruik van rood licht therapie na microneedling

  Het gebruik van rood lichttherapie na een microneedling procedure kan verschillende gunstige effecten hebben.

  Pijnverlichting

  Microneedling behandelingen kunnen soms ongemak veroorzaken, vooral bij mensen met een gevoelige huid. Rood licht en nabij infrarood licht golflengtes hebben een kalmerendanalgetisch effect dat helpt je huid zich beter te voelen tijdens het genezingsproces tussen de needling sessies. 

  Sneller genezen met rood lichttherapie

  Rood licht en nabij infrarood therapie ondersteunt genezing na microneedling sessies. Rood lichttherapie bevordert de bloedstroom en collageenproductie. 

  Daarnaast ondersteunt rood licht cel gezondheid in de vorm van verminderde ontsteking, verhoogde circulatie en verhoogde energieproductie. Dit is het belangrijkste voordeel van het gebruik van de behandeling direct na microneedling behandelingen. 

  rood lichttherapie microneedling

  Als je een irritatie of zelfs een infectie ontwikkelt door microneedling of andere procedures, kun je rood lichttherapie of fotobiomodulatie blijven gebruiken om irritaties te verzachten en te genezen, en om door te gaan met gezichtsverjonging.

  Hoe gebruik je rood lichttherapie na microneedling?  

  Hoe snel na microneedling moet je rood licht therapie gebruiken? 

  De behandeling moet zo snel mogelijk na microneedling worden toegepast, terwijl het lichaam in intensieve herstelmodus is. Eenmaal thuis kan een ontspannende LED-behandelingssessie ongemak verzachten en de voordelen van microneedling versterken.

  Je kunt lichttherapie behandeling veilig gebruiken, zelfs als je gezicht rood, ontstoken of oncomfortabel is na microneedling. De pijnstillende effecten kunnen eventueel ongemak na microneedling verlichten.  

  Gebruik de rood lichttherapie op een blote, schone huid zodat niets de lichtabsorptie verstoort. Was eventuele verdovende crème af en vermijd het aanbrengen van olie, lotion, serum of cosmetica.

   

  Wanneer kun je een verschil verwachten bij het gebruik van rood lichttherapie na microneedling ?

  Ieders huid is zowel qua gevoeligheid als qua schade anders. Zichtbare resultaten komen vaak na ongeveer een maand van regelmatige behandelingen en hoe langer je de behandeling voortzet, hoe meer je gezicht zal verjongen.

  Samenvattend, het belangrijkste voordeel van een rood lichttherapie behandeling na microneedling sessies omvat:

  • Het versterken van de effecten van microneedling tussen sessies
  • Het verlichten van ongemak
  • Versnellen van het herstel van microneedling procedures
  • Verminderen van de primaire oorzaken van veroudering, waaronder chronische ontsteking, wat leidt tot mitochondriale disfunctie