0

  Uw winkelwagen is leeg

  Rood licht therapie versnelt wondgenezing

  november 08, 2022 3 min read

  Rood licht therapie is een veilige, natuurlijke manier om het genezingsproces van brandwonden, wonden, chirurgische incisies en littekens te versnellen. Patiënten die herstellen van verwondingen en medische procedures hebben veel minder pijn en ontsteking ervaren, met snellere genezingsresultaten, bij blootstelling aan rood licht en nabij infrarood licht.

  Rood licht therapie is een populaire natuurlijke genezingsoplossing en pijnstiller geworden voor iedereen, van professionele atleten tot senioren met artritis. Daarnaast is rood licht therapie compleet veilig en kan je het gebruiken zonder bijwerkingen. 

  rood licht therapie wondgenezing

  In deze blog geven wij een overzicht van het onderzoek naar de helende eigenschappen van rood licht therapie, met name voor de behandeling van het genezen van wonden en littekens, het herstellen van verwondingen en operaties en het beheersen van pijn en ontsteking.

  Hoe rood licht therapie wonden geneest en littekens vermindert

  Rood licht therapie werkt als volgt: het levert veilige, geconcentreerde golflengten van therapeutisch natuurlijk licht aan jouw huid en cellen, waar het oxidatieve stress vermindert en de cellulaire energieproductie stimuleert (adenosinetrifosfaat of ATP). Dat helpt je lichaam zichzelf te versterken, sneller te regenereren en te genezen, en pijn en ontsteking te verminderen.

  rood licht therapie geneest wonden sneller

  De vermindering van ontstekingen staat centraal in de therapeutische helende effecten van rood licht. Na verwondingen en operaties komen ontstekingen en zwellingen vaak voor, die pijn veroorzaken, de activiteit verminderen en het genezingsproces vertragen.

  In talrijke onderzoeken is aangetoond dat rood licht therapie acute en chronische ontstekingen kan verminderen. Onderzoeken hebben ook aangetoond hoe cellen die worden blootgesteld aan natuurlijk rood licht, nieuwe bloedvaten, nieuwe fibroblasten produceren (die collageen en bindvezels creëren om wonden te genezen) en nieuwe weefselvorming - dit alles leidt tot snellere, sterkere genezingsresultaten, met minder patiëntpijn. [1,2]

  Wonden, snijwonden en incisies genezen met rood licht

  Er is sterk bewijs in de medische wereld dat rood licht en nabij infrarood licht helpt bij het genezen van wonden, snijwonden en incisies, en voor het helpen van patiënten om sneller te herstellen van een operatie, met minder pijn en ontstekingen.

  Een onderzoek uit 2018 onderzocht talrijke gecontroleerde onderzoeken naar rood licht en wondgenezing. Onderzoekers stelden vast dat rood licht therapie de treksterkte en wondcontractie significant verhoogde in onderzoeken en onderzoeken, voor snellere, effectievere genezingsresultaten over het hele lichaam. [3]

  Sneller, minder pijnlijk herstel van een operatie met rood licht therapie

  De hierboven aangehaalde onderzoek concludeerde ook dat therapie met rood licht een effectief hulpmiddel is voor genezing van zowel open incisies als gehechte incisies van operaties en operaties. 

  Deze resultaten zijn veelbelovend voor patiënten en artsen die hopen het chirurgische herstelproces te verbeteren en pijn en ontstekingen te beperken met veilige, natuurlijke behandelingen.

  Rood licht therapie voor genezing van incisies na een operatie

  Herstellen van invasieve operaties, vooral op plaatsen zoals jouw borstbeen en borst, is een belangrijke bron van pijn en verzwakking voor miljoenen mensen per jaar. 

  Gelukkig laten onderzoeken resultaten zien hoe rood licht therapie een veilige en effectieve natuurlijke pijn- en spanningsverlichter is, vooral in een herstelomgeving na een operatie, wanneer snellere genezing minder extra gezondheidsrisico's en verlies van activiteit betekent.

  Een langdurige klinische onderzoek volgde 90 patiënten na een operatie aan het borstbeen om hun individuele herstel en pijnniveaus met en zonder therapie met rood licht te analyseren. Onderzoekers bepaalden het volgende van de patiënten na een operatie aan het borstbeen:
  • Verminderde pijn ervaren in significante aantallen bij patiënten met rood licht therapie versus degenen die geen rood licht gebruikten.
  • Zeer weinig hoestpijn na een maand rood licht behandelingen voor bijna elke patiënt.
  • Minder incisiebloedingen bij patiënten met rood licht.
  • Minder breuken van wonden bij behandeling met rood licht.
  • Minder overtollig bloed en complicaties bij de rood licht therapie groep. [4]