0

  Uw winkelwagen is leeg

  Is Rood licht therapie veilig?

  augustus 09, 2022 2 min read

  Rood licht therapie (RLT) is een controversiële therapeutische techniek die rode lage golflengten van licht gebruikt om huidproblemen te behandelen, zoals rimpels, littekens en aanhoudende wonden, naast andere aandoeningen.

  Rood licht therapie wordt vaak ingezet tegen huidproblemen maar het heeft een reeks met andere gezondheidsvoordelen. Wij krijgen vaak de vraag of rood licht therapie echt veilig is? In deze blog zullen we de veiligheid van rood licht therapie tonen. 

  Is rood licht therapie veilig voor je gezicht?

  Rood licht therapie zorgt voor huidverbetering, waardoor mensen het voornamelijk willen gebruiken voor het gezicht. Rood licht therapie is veilig voor je gezicht. In alle onderzoeken waar rood licht therapie is getest, zijn er geen complicaties ontstaan na het gebruik van rood licht therapie. 

  Het is verstandig om je aan de richtlijnen voor gebruik te houden. Wij adviseren een blootstelling aan rood licht van 10-15 minuten per dag met een afstand van 15-30 cm. 

  Voor beginners en mensen met een gevoelige huid raden wij het aan om langzaam te beginnen met kortere sessies. Zo kan je zelf ervaren hoe jouw huid reageert op rood licht. 

  Is rood licht therapie veilig voor je ogen?

  Rood licht therapie is veilig voor je ogen. Er is zelfs onderzoek die aantoont dat rood licht therapie jouw gezichtsvermogen kan verbeteren

  Rood licht therapie voor je ogen

  Een studie van onderzoekers van University College London in het Verenigd Koninkrijk heeft uitgewezen dat een korte toepassing van het juiste soort licht het afnemende gezichtsvermogen kan verbeteren.

  Het onderzoek toonde aan dat een blootstelling van 3 minuten aan diep rood licht in de ochtend, eenmaal per week, het gezichtsvermogen kan verbeteren dat door veroudering is afgenomen.

  De onderzoekers begonnen hun onderzoek met vliegen en muizen, voordat het werk met de menselijke deelnemers aan het onderzoek begon. Het dieprode licht dat de onderzoekers gebruikten was een specifieke tint, met een golflengte van 670 nanometer. 

  Helaas kan niet iedereen rechtstreeks in rood licht LED lampen kijken. Het is een sterke lichtbron waardoor niet iedereen het kan verdragen. Onze Healing Lights lampen worden allen geleverd met een veiligheidsbril. Als je het rode licht als onprettig ervaart, raden wij altijd aan om de veiligheidsbril te dragen.