0

  Uw winkelwagen is leeg

  Rood licht therapie tegen cellulitis

  augustus 18, 2022 4 min read

  Veel mensen willen graag wat afvallen en specifiek van hardnekkige cellulitis af. Kan rood licht therapie helpen tegen cellulitis? In deze blog beantwoorden we hoe je cellulitis kunt verminderen en hoe onderzoek heeft aangetoond dat rood licht therapie helpt tegen cellulitis en je kan helpen lichaamsvet te verliezen, je lichaam vorm te geven en te versterken.

  Wat is cellulitis?

  Cellulitisis eigenlijk niets meer dan vet. Het gerimpelde, klonterige uiterlijk wordt vaak beschreven als vergelijkbaar met kwark, maar het is een cosmetisch probleem, geen gezondheidsprobleem. Het wordt meestal gevonden op de heupen, dijen, billen en buik. Cellulitis ontstaat wanneer onderhuids (onder de huid) vet wordt geperst door het netwerk van collageenvezels die de huid verbinden met de onderliggende spier.

  cellulite

  Oorzaken van cellulitis

  Bijna 90% van de vrouwen en ongeveer 10% van de mannen ontwikkelt in hun leven cellulitis. Cellulitis valt het meest op bij mensen met overgewicht, want hoe meer vet er tegen het bindweefsel drukt, hoe meer er tegen de huid wordt gedrukt. Maar zelfs degenen die slank en fit zijn en regelmatig sporten, kunnen cellulitis ontwikkelen omdat veel verschillende factoren een rol spelen bij het ontstaan ervan.

  Leeftijd, hormonen en genetica zijn allemaal in verband gebracht met de vorming van cellulitis. Als je op middelbare leeftijd cellulitis ontwikkelt, kan dit het gevolg zijn van gewichtstoename. Het kan ook worden veroorzaakt door een natuurlijke vermindering van de aanmaak van collageen die gepaard gaat met het ouder worden, en kan leiden tot een dunnere en minder elastische huid. Als je huid niet meer zo dik of elastisch is als vroeger, valt het onderliggende vet meer op.

  Wat helpt tegen cellulitis?

  Hoe fantastisch gezond eten en bewegen ook zijn voor jouw gezondheid en welzijn, helpt het weinig in de strijd cellulitis. Het is waar dat het verminderen van overtollig lichaamsvet kan helpen de druk op het bindweefsel tussen de huid en de spieren te verminderen, wat cellulitis kan helpen verminderen. Maar personen met een dunne en zwakke huid, veroorzaakt door genetica en/of veroudering, zullen nog steeds wat kuiltjes vertonen van onderhuids vet, zelfs als hun lichaam mager is.

  De sleutel tot het minimaliseren van cellulitis is het verhogen van de collageenproductie, zodat:

   

  • het bindweefsel dat huid en spieren bindt, vormt een steviger rooster met minder zwakke plekken waar vet door kan dringen, en
  • de huid wordt dikker en elastischer, waardoor cellulitis wordt gecamoufleerd

  Rood licht therapie helpt tegen cellulitis

  Rood licht therapie is een veilige, natuurlijke, niet-invasieve en zeer effectieve manier om cellulitis te behandelen. Wij zullen uitleggen waarom rood licht therapie helpt tegen cellulitis, allereerst is het goed om te begrijpen wat rood licht therapie is en hoe het werkt. 

  Rood licht therapie

  Rood licht therapie maakt gebruik van LED-lampen die rode en nabij-infrarood (NIR) lichtgolven uitstralen. Bij rood licht therapie stel je jouw lichaam bloot aan deze lichtgolven.

  Rood lichtt herapie verandert de cellulaire functie gunstig om de gezondheid, huidverbetering en vetverlies te bevorderen. 

  Zo helpt rood licht therapie tegen cellulitis:

  • Verhoogd cellulair metabolisme en energie: Aangezien rode lichtgolven worden geabsorbeerd door de mitochondriën (energiecentra van cellen), wordt de energieproductie in de cellen gestimuleerd. Dit leidt tot cellen die gezonder en veerkrachtiger zijn.
  • Verhoogde collageenproductie: Rood licht stimuleert de productie van fibroblasten (fibroblasten zijn de voorlopers van collageen), wat zal helpen de huid en het onderliggende bindweefsel dikker te maken en de elasticiteit te herstellen. Zodra de huid elastischer en dikker wordt, wordt het onderhuidse vet meer ingesloten en wordt het minder snel naar buiten geduwd.
  • Verhoogde elastineproductie: Elastine is een structureel eiwit dat de huid en het bindweefsel hun elasticiteit geeft. Eenmaal beschadigd, regenereert het vaak niet, daarom wordt een door de zon beschadigde of door de zon beschadigde huid los en slap. Rood licht therapie activeert de groei van fibroblasten, wat leidt tot overvloedige elastische en collageenvezels.
  • Vetcellen: Rood licht zorgt ervoor dat vetcellen "een lekkage" veroorzaken door kleine openingen in de celwanden te vormen, waardoor vetzuren vrijkomen die bekend staan ​​​​als lipiden. Een onderzoek door Boston-onderzoekers wees uit dat 80% van de lipiden uit vetcellen werden vrijgegeven na slechts vier minuten blootstelling aan rood licht. Binnen zes minuten was bijna al het vet vrijgekomen.

  Rood licht therapie tegen cellulitis onderzoek

  Bij een onderzoek naar de effecten van rood licht therapie op cellulitis waren 20 vrouwelijke deelnemers van 25 tot 55 jaar betrokken. De vrouwen werden in twee groepen verdeeld: een die zich bezighield met intensieve loopbandtraining samen met 850 nm NIR / rood licht therapie, en een alleen-loopband controlegroep. De loopband-plus-rood licht therapiegroep bereikte een overduidelijke vermindering van cellulitis, terwijl de groep met alleen loopband dat niet deed.

  In een ander onderzoek waarbij negen vrouwelijke deelnemers betrokken waren, werd rood licht en NIR therapie gebruikt samen met een anti-cellulitisgel om cellulitis in de dijen en billen te behandelen. Na 24 behandelingen met rood licht therapie van 15 minuten vertoonden degenen die werden behandeld met de combinatie gel/roodlichttherapie een overduidelijke vermindering van cellulitis.

  Het is echter belangrijk op te merken dat bij de 18 maanden durende evaluatie (15 maanden na de behandeling) vijf deelnemers terugkeerden naar hun cellulitisniveau van voor de behandeling. Dit betekent dat onderhoudsbehandelingen nodig zijn om de cellulitis verder te verminderen en het resultaat te behouden. Je kan dus niet stoppen met rood licht therapie.