0

  Uw winkelwagen is leeg

  Rood licht therapie verbetert bloedstroom en bloedsomloop

  oktober 11, 2022 3 min read

  Een goede doorbloeding is een van de essentiële ingrediënten van een gezonde levensstijl. Een slechte bloedsomloop is ook een van de meest voorkomende bijwerkingen van gezondheidsproblemen zoals diabetes en hartaandoeningen. In dit artikel leggen we uit waarom de bloedsomloop zo belangrijk is en hoe je dagelijkse stappen kunt nemen om deze te verbeteren, wat leidt tot een betere algehele balans en gezondheid. We zullen ook ingaan op hoe rood licht therapie een rol speelt bij het optimaal laten stromen van jouw bloed.

  Wat is de bloedsomloop en waarom is het belangrijk?

  Jouw bloedsomloop, of cardiovasculair systeem, is een essentieel systeem dat via de bloedstroom zuurstof en essentiële voedingsstoffen (zoals aminozuren en elektrolyten) door jouw lichaam levert.

  Rood licht therapie verbetert bloedstroom en bloedsomloop

  Je bloed transporteert voedingsstoffen, zuurstof en hormonen naar elke cel in je lichaam. De kern van de bloedsomloop is het hart, dat je bloed rondpompt, en de longen, die het bloed voorzien van de zuurstof die je organen en spieren nodig hebben om te overleven en te gedijen. 

  Circulatie is cruciaal voor genezing en verwerking van ontstekingen

  Een gezonde doorbloeding is van vitaal belang voor de natuurlijke genezingsprocessen van het lichaam. De rode bloedcellen die via jouw bloedsomloop naar verwondingen worden getransporteerd, vervoeren zuurstof, wat de aanmaak van nieuwe bloedvaten stimuleert en helpt de beschadigde plek te genezen. Een slechte of beperkte bloedstroom kan het vermogen van het lichaam om te genezen van verwondingen beperken, wat kan leiden tot chronische wondproblemen.

  De bloedstroom is ook cruciaal voor de natuurlijke ontstekingsreactie van het lichaam. Wanneer ons lichaam gewond of geïnfecteerd is, transporteert de bloedsomloop witte bloedcellen naar de beschadigde plaats. Een deel van de ontstekingsreactie is de verwijding van bloedvaten, zodat het bloed sneller naar het probleemgebied kan stromen.

  Tips om jouw bloedsomloop en bloedstroom te verbeteren

  Net als voeding en lichaamsbeweging is de bloedsomloop een levenslange gezondheidsprioriteit en ook rood licht therapie kan hierbij helpen. Dit zijn enkele veelvoorkomende praktijken die kunnen helpen jouw bloed te laten stromen en een evenwichtige bloedsomloop te ondersteunen:

  • Dagelijkse beweging
  • Minder alcohol en tabak
  • Minder stress
  • Gezonde houding

  Rood licht therapie kan jouw bloedstroom en bloedsomloop verbeteren

  Behandelingen met rood licht therapie maken deel uit van een gezonde, uitgebalanceerde levensstijl en kunnen een verbeterde celfunctie helpen ondersteunen. Gecombineerd met lichaamsbeweging, voedzaam eten en een goede nachtrust, kan een gezonde inname van licht een grote invloed hebben op het verbeteren van jouw bloedsomloop.

  rood licht therapie verbetert bloedsomloop

  Rood licht therapie en circulatie: Een van de mogelijke voordelen van roodlichttherapie is een significante toename van de bloedcirculatie na behandelingssessies. Dit geeft aan dat weefsels meer zuurstof en andere voedingsstoffen krijgen die belangrijk zijn voor genezing. Tegelijkertijd helpt rood licht het lichaam en de bloedsomloop om zich te ontdoen van giftige bijproducten. 

  Slaap: Slaap is van vitaal belang voor een goede gezondheid, maar een gebrek aan slaap kan leiden tot meer plaquevorming in de slagaders, terwijl een goede nachtrust kan helpen om jouw slagaders schoon te houden en goed te laten circuleren. 

  Ontsteking: Ontsteking is de natuurlijke reactie van ons lichaam op verwondingen en infecties, maar als de ontsteking te lang aanhoudt, kan dit leiden tot chronische gezondheidsrisico's. Het is wetenschappelijk bewezen dat rood licht therapie en nabij infrarood licht therapie  helpt om ontstekingen in evenwicht te brengen, wat kan leiden tot een verhoogde bloedsomloop. 

  Herstel: Wanneer jouw bloedsomloop in balans is en goed werkt, is het gemakkelijker voor jouwweefsels en spieren om te herstellen na beschadiging of belasting (zoals van een blessure of een goede training). Het verminderen van ontstekingen en het vergroten van de bloedsomloop zijn twee belangrijke manieren waarop rood licht therapie helpt bij het verbeteren van herstel en genezing.

  Huidgezondheid: Een betere bloedsomloop is ook de basis voor een verjongde, soepele huid. Je huidcellen hebben zuurstof en voedingsstoffen nodig om er op hun best uit te zien en aan te voelen. Hoe beter je bloedsomloop, hoe meer vitale voedingsstoffen je huid krijgt.

  Circulatie is cruciaal voor het goede, algemene gezondheid

  Onze bloedsomloop is van vitaal belang voor onze gezondheid, en door dat systeem in balans te houden en te laten functioneren, kunnen we een gezonde levensstijl garanderen en kunnen verschillende chronische gezondheidsproblemen worden voorkomen. Probeer jouw bloedsomloop te verbeteren regelmatig te bewegen en goed te eten, in combinatie met minder roken en alcohol drinken.

  Door ervoor te zorgen dat je elke dag gezond licht krijgt, wordt ook een evenwichtige, gezondere bloedsomloop ondersteund. Rood licht therapie is een eenvoudige manier om ervoor te zorgen dat je voldoende licht krijgt voor een optimale bloedstroom door jouw lichaam.