0

  Uw winkelwagen is leeg

  Rood licht therapie en haargroei

  oktober 07, 2022 4 min read

  Rood licht therapie is een veilige, effectieve en natuurlijke behandelingsoptie voor haarverlies die aan populariteit win. Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat rood licht therapie haardichtheid, haardikte en het aantal haren kan vergroten voor zowel mannen als vrouwen. 

  En al deze voordelen komen zonder enige negatieve bijwerkingen. Dit artikel geeft een overzicht van het onderzoek naar rood licht therapie en haargroei. Lees verder om meer te weten te komen over de wetenschap achter natuurlijk licht en het effect ervan op kaalheid.

  Rood licht therapie en haargroei

  Rood licht therapie is een natuurlijke behandeling van haarverlies die veilig en effectief is bevonden in tal van wetenschappelijke onderzoeken, met veel tevreden gebruikers om het te ondersteunen. Als u niet bekend bent met rood licht en de voordelen ervan, geeft deze pagina een goed overzicht van wat het is en hoe het werkt.

  rood licht therapie en haargroei

  Samengevat: met rood licht therapie stelt u uw huid bloot aan veilige, geconcentreerde golflengten van natuurlijk rood licht, zonder chemicaliën, UV-stralen of overtollige warmte. Deze rode en nabij-infrarood golflengten van licht stimuleren de mitochondriën in uw cellen, vergelijkbaar met natuurlijk zonlicht, waardoor oxidatieve stress wordt verminderd en de bloedsomloop wordt verhoogd, zodat uw cellen meer energie kan aanmaken.

  Het efficiënter maken van energie door uw hele lichaam verbetert de fysieke functie, versnelt het genezingsproces en vermindert ontstekingen en pijn, zoals aangetoond in onderzoeken. Het heeft ook een groot stimulerend effect op de dermale papillacellen, die een grote rol spelen bij de regulatie van haarcyclus en -groei. 

  Helpt rood licht therapie tegen haaruitval?

  Haaruitval is een van de meest voorkomende symptomen van ouder worden en treft meer dan de helft van de wereldbevolking. Meer dan 50% van de mannen ouder dan 40 jaar heeft last van androgene alopecia, oftewel algemeen haarverlies. 75% van de vrouwen boven de 65 heeft ook last van alopecia. 

  rood licht therapie stimuleert haargroei

  Gelukkig biedt rood licht therapie een veilige en natuurlijke optie om haaruitval te voorkomen en om te keren. Onderzoek laat zien dat het een effectieve behandelmethode is zonder grote bijwerkingen. Een meta-analyse uit 2019 onderzocht 8 klinische onderzoeken, bestaande uit in totaal 11 gerandomiseerde gecontroleerde onderzoeken. De kwantitatieve analyse toonde een grote toename van de haardichtheid aan voor mensen die werden behandeld met rood licht therapie. Er was een grotetoename van de haargroei bij behandelingen met rood licht therapie ten opzichte van andere behandelingen en placebobehandelingen.

  Behandeling van mannelijke kaalheid met rood licht therapie

  In 2019 voerden onderzoekers een 6 maanden durend onderzoekuit bij mannen met patroonhaarverlies en veranderingen in de eiwitexpressie in hun dermale papillacellen, die verantwoordelijk zijn voor haargroei. Deelnemers kregen gedurende 6 maanden om de dag 25 minuten rood licht therapie. Door te onderzoeken welke eiwitten opwaarts werden gereguleerd, concludeerden onderzoekers dat therapie met rood licht de haargroei bevorderde en het miniaturisatieproces van haarverlies omkeerde door de functie van dermale papillacellen te verbeteren.

  Een ander onderzoek dat het doel had de veiligheid en fysiologische effecten van rood licht therapie op mannen met kaalheid vast te stellen, werd uitgevoerd in 2014. 44 mannen namen deel en lieten een deel van hun hoofdhuid bijknippen tot een hoogte van 3 mm. Het gebied werd getatoeëerd en gefotografeerd. De ene groep kreeg gedurende 16 weken om de dag een roodlichtbehandeling, terwijl de tweede groep een schijnbehandeling kreeg. Na het voltooien van de studie vonden onderzoekers:

  • Een significante toename van het aantal haartjes na de behandeling in de groep die met rood licht werd behandeld
  • Een toename van 35% in haargroei in de behandelingsgroep met rood licht
  • Er werden geen bijwerkingen of bijwerkingen gemeld

  Rood licht therapie en haarverlies bij vrouwen

  Nog maar tien jaar geleden waren de mogelijkheden voor oplossingen voor haarverlies bij vrouwen beperkt. Nu er de afgelopen tien jaar meer aandacht is besteed aan haaruitval bij vrouwen, zijn er veel onderzoeken en behandelmethoden ontstaan. Rood licht therapie is tegenwoordig een van de meest geteste en bewezen haarverliesbehandelingen voor vrouwen. Er zijn vele onderzoeken die dit bewijzen.

  rood licht therapie haarverlies vrouwen

  Om de effectiviteit van rood licht therapie bij vrouwen met normaal haarverlies te bestuderen, besloot een van de onderzoekers die het eerder genoemde onderzoek bij mannen uitvoerde om het opnieuw te maken voor vrouwelijke deelnemers met haarverlies. 

  Het onderzoek werd op dezelfde manier uitgevoerd: bij 47 vrouwelijke deelnemers werd een deel van hun hoofdhuid bijgesneden tot een hoogte van 3 mm. Het gebied werd getatoeëerd en gefotografeerd. De ene groep kreeg gedurende 16 weken om de dag een rood licht therapie behandeling, terwijl de tweede groep een schijnbehandeling kreeg. Na voltooiing van het onderzoek vonden onderzoekers zelfs betere haargroeiresultaten voor vrouwen dan voor mannen:

  • Aanzienlijke toename van het aantal haartjes na de behandeling bij vrouwen
  • Een toename van 37% in haargroei in de behandelingsgroep met rood licht
  • Er werden geen bijwerkingen of bijwerkingen gemeld

  Rood licht therapie combineren met andere behandelingen 

  In een onderzoek uit 2017 werd gekeken naar de effecten van therapie met rood licht vs minoxidil 5% zalf, een veel voorkomende behandeling voor haarverlies bij vrouwen. De studie omvatte 45 vrouwen, verdeeld in 3 groepen: 1 groep die rood licht therapie kregen, 1 groep die minoxidil zalf kregen en een combinatiegroep. Onderzoekers concludeerden dat behandelingen met rood licht therapie zeer effectief waren. De combinatiegroep toonde de beste resultaten. De onderzoekers concludeerde dan ook dat rood licht therapie veilig te combineren is met andere haargroei behandelingen zoals minoxidil. De twee behandelingen versterken elkaar. 

  51% toename van het aantal haartjes bij vrouwen

  Een andere studie uit 2017 bestudeerde het effect van rood licht therapie op vrouwen die haarverlies ervaren. Onderzoekers gebruikten de Ludwig-Savin Baldness-schaal, speciaal ontworpen om haarverlies bij vrouwen te onderzoeken. Ze ontdekten dat vrouwen die roodlichttherapie kregen bij 650 nm een ​​toename van 51% in haartellingen zagen.