0

  Uw winkelwagen is leeg

  Rood licht therapie en eczeem

  oktober 11, 2022 2 min read

  Eczeem (atopische dermatitis) is een aandoening die veel mensen ervaren. Het wordt gekenmerkt door een rode, droge en jeukende huid zonder genezing en kan overal op de huid verschijnen.

  wat is ezceem

  Eczeem veroorzaakt niet alleen sociale en fysieke problemen bij degenen die het hebben, maar het is ook moeilijk te behandelen. Mensen met de diagnose eczeem moeten leren hun symptomen te beheersen door een combinatie van aanpassingen van hun levensstijl en therapeutisch vallen en opstaan.

  Wat zijn de oorzaken en triggers van eczeem?

  Van eczeem is vastgesteld dat het wordt veroorzaakt door een combinatie van "activering van het immuunsysteem", stress, genetica en omgevingsfactoren. Er is niet één oorzaak bekend. Het verschijnt meestal op de handen, nek, ellebogen, enkels, knieën, voeten en rond de ogen. Eczeem kan verward raken met psoriasis omdat ze vergelijkbare kenmerken hebben.

  Gelukkig voor eczeempatiënten erkennen onderzoekers en huidgezondheidsprofessionals in toenemende mate rood licht therapie als een veilige en natuurlijke behandeling voor de behandeling van een verscheidenheid aan huidziekten, waaronder eczeem. Rood licht therapie heeft het potentieel om de symptomen die gepaard gaan met eczeem, zoals roodheid en jeuk, te verminderen, het uiterlijk van huiduitslag te verbeteren en ontstekingen te verminderen.

   

  Hoe helpt rood licht therapie tegen eczeem?

  Rood licht therapie werkt door de energieproductie in uw cellen te verbeteren, waardoor uw lichaam zijn eigen natuurlijke afweer kan gebruiken om symptomen te verminderen en uitbraken te voorkomen. 

  rood licht therapie tegen ezceem
  Rood licht en nabij-infrarood licht dringen de epidermis door tot aan het mitochondrion, het cellulaire organel dat adenosinetrifosfaat (ATP) produceert, de energiebron van het lichaam. Het veroorzaakt een fysiologische reactie waardoor het mitochondrion efficiënter ATP kan creëren door zuurstof te benutten.

  Wetenschappelijk bewijs dat rood licht therapie helpt bij de symptomen van ezceem

  Onderzoek 1

  In meerdere laboratoriumonderzoeken is gebleken dat roodlichttherapie nuttig is bij de behandeling van eczeem, met name bij gebruik in combinatie met andere methoden. Alles van ontstekingsremmende medicatie tot hydrotherapie is onderzocht in combinatie met lichttherapiebehandelingen en de resultaten zijn veelbelovend. Zoals te zien is in dit onderzoek uit 2013 merkten onderzoekers de voordelen op van therapie met rood licht in combinatie met een immunosuppressivum. Als gevolg hiervan was de ontsteking verminderd en waren de huiduitslag significant minder ernstig.

  Onderzoek 2

  In deze studie uit 2015 werdrood licht therapie gecombineerd met een warm bad bij de behandeling van eczeem. De studie concludeerde het volgende: "De combinatietherapie van LED en waterbad kan worden gebruikt als een effectieve, veilige en steroïde-vrije alternatieve therapeutische strategie voor de behandeling van AD." (Chang-Hyun Kim, Kyung Ah Cheong, Won Suk Lim, Hyung-Moo Park, Ai-Young Lee, 2015).

  Onderzoek 3

   

  Onderzoekers in deze studie volgden 81 patiënten bijna een jaar lang in een van de eerste menselijke experimenten die therapie met rood licht en eczeem onderzochten. De personen werden gevolgd op basis van hoe hun symptomen vorderden met de toepassing van rood licht therapie. Onderzoekers keken naar eczeemuitslag voor, tijdens en nadat deelnemers roodlichttherapie gebruikten.

  Er werd slechts één therapiesessie met rood licht van 2 minuten per week gegeven. Met zo'n korte behandeling ontdekten onderzoekers significante verbeteringen in veel voorkomende eczeemsymptomen, zoals vermindering van zwelling, schilfering en roodheid. Bovendien waren er "geen negatieve effecten tijdens of na" de rood licht therapie behandelingen, wat consistent is met talrijke onderzoeken naar rood licht therapie voor huid en gezondheid.