0

  Uw winkelwagen is leeg

  Hoe helpt rood licht therapie mensen met reuma?

  september 20, 2022 2 min read

  Reumatoïde artritis is een ziekte waarbij jouw gewrichten zijn ontstoken. Artritis symptomen omvatten meestal pijn, pijn, stijfheid en zwelling in of rond de gewrichten. Ze kunnen van eenvoudige alledaagse taken een worsteling maken en kunnen fysieke activiteit vaak sterk beperken. Hoewel artritis verschillende vormen heeft en vaak wordt geassocieerd met ouderen, kan het iedereen treffen.

  reuma

  De behandeling van reuma richt zich over het algemeen op het verlichten van symptomen en het vergroten van de gewrichtsfunctie. Een behandelplan kan rust, fysiotherapie, lichaamsbeweging, medicatie en soms zelfs een operatie omvatten om gewrichtsproblemen te corrigeren. Maar ook rood licht therapie kan een onderdeel zijn van jouw behandelplan voor symptoom verlichting. 

  Rood licht therapie helpt tegen de symptomen van artritis

  Rood licht en nabij-infrarood worden sinds het einde van de jaren tachtig daadwerkelijk gebruikt bij de klinische behandeling van artritis. Er zijn honderden klinische onderzoeken geweest om de parameters van effectiviteit te bepalen. Met meer dan 40 jaar onderzoek zijn er voldoende wetenschappelijke gegevens verzameld om het aan te bevelen voor alle patiënten met artritis, ongeacht de oorzaak of ernst.

  rood licht therapie tegen reuma

  Sommige vormen van lichttherapie worden beschouwd als een betrouwbare behandeling voor de pijn van artritis, maar kunnen mogelijk een effectief instrument zijn tegen osteoartritis, reumatoïde artritis en verschillende andere inflammatoire gewrichtsproblemen. Het mag geen verrassing zijn dat er grote belangstelling is voor het gebruik van licht therapie bij artritis, aangezien pijnverlichting en versnelde genezing de meest bestudeerde effecten van licht therapie zijn.

  Rood licht therapie verlicht pijn

  De meest voorkomende symptoom van artritis is pijn, dit is vaak slopend en levens veranderend. Rood licht therapie staat bekend om haar pijn verlichtende effecten. Door mogelijk de ontsteking in het gewricht te verminderen, zal de pijn waarschijnlijk afnemen. Vrijwel alle gebieden zijn bestudeerd in klinische onderzoeken bij mensen, waaronder; de knieën, schouders, kaak, vingers/handen/polsen, rug, ellebogen, nek en enkels/voeten/tenen. Alle onderzoeken toonde positieve resultaten in pijnverlichting. 

  Hoe werkt rood licht therapie?

  Licht therapie werkt door zich te richten op de cellulaire oorsprong van artritis. Cellen absorberen de rode en nabij-infrarode golflengten (600-890 nm) en zetten die lichtenergie om in chemische energie via een reactie die algemeen bekend staat als fotobiomodulatie.

  Onderzoek heeft aangetoond dat rood en nabij-infrarood licht de productie van adenosinetrifosfaat (ATP), de energieproductie van de cel verhoogt. Deze toename van de productie van adenosinetrifosfaat resulteert in meer energie voor de cel om efficiënter te presteren en schade te herstellen.

  Na blootstelling aan de specifieke golflengten wordt stikstofoxide (NO), vaak het 'wondermolecuul' genoemd, geactiveerd en vrijgegeven. Stikstofmonoxide is de natuurlijke vasodilatator van het lichaam die bloedvaten en haarvaten verwijdt. Na slechts 20 minuten licht therapie wordt de bloedstroom naar zenuwen en andere weefsels verhoogd, en deze boost houdt enkele uren aan, waarbij ontstekingsremmende en herstellende eiwitten door het lichaam circuleren.