0

  Uw winkelwagen is leeg

  Rood licht therapie voor spataderen

  februari 14, 2023 2 min read

  Spataderen zijn verwijde aderen. Ze kunnen er blauw of donkerpaars uitzien en zijn meestal uitpuilend, klonterig en verwrongen van uiterlijk. Naast de esthetische klachten kunnen ze meer problemen veroorzaken. Deze aderen kunnen gezwollen en vergroot worden, meestal op de benen en voeten. 

  rood licht therapie spataderen
  In deze blog bespreken we of rood licht therapie een effectieve behandelingsmethode is tegen spataderen en of het de symptomen kan verlichten.

  De symptomen van spataderen

  Het cosmetische uiterlijk van spataderen is het minste van de problemen die met de aandoening gepaard gaan. Andere symptomen van spataderen zijn onder meer:

  • Spierkrampen in de benen
  • Pijnlijke en zware benen
  • Branderig gevoel in de benen
  • Gezwollen voeten en enkels
  • Droge, jeukende en dunne huid


  Hoewel deze symptomen het hele jaar door voorkomen, zijn ze meestal erger bij warm weer of als de persoon voor een langere periode heeft gestaan. De oorzaak van spataderen is dat de kleine kleppen in de aderen niet goed werken, en de verzwakte bloedstroom verzamelt zich in de aderen en vergroot het gebied. Mensen die lang staan, ouder zijn, overgewicht hebben of zwanger zijn, hebben doorgaans meer kans om spataderen te ontwikkelen.

  Spataderen en rood licht therapie

  Spataderen kunt u operatief laten verwijderen. Een operatie is altijd heftig en invasief, veel mensen kiezen liever voor een mildere behandeling. Rood licht therapie kan daarvoor geschikt zijn. 

  rood licht therapie lamp  Een rood licht therapie sessie is pijnloos en effectief. Hoewel er nog niet veel onderzoek is uitgebracht, zijn de resultaten van de huidige onderzoek positief

  Recente prospectieve studies van de nabij-infraroodlasers tonen vergelijkbare werkzaamheids- en bijwerkingenprofielen aan die waargenomen bij sclerotherapie.

  Hoe werkt rood licht therapie?

  Met rood licht therapie stel je jouw huid bloot aan een lamp, apparaat of laser met rood licht. Een deel van je cellen dat mitochondriën wordt genoemd, ook wel de energiecentrale van je cellen genoemd, neemt het op en maakt meer energie aan. Het energie dragende molecuul dat in de cellen van alle levende wezens wordt aangetroffen, wordt ATP (adenosinetrifosfaat) genoemd.

  Onderzoek heeft laten zien dat rood licht therapie de ATP productie van een cel verhoogt. Met meer energie kunnen cellen efficiënter functioneren, zichzelf verjongen en schade herstellen.