0

  Uw winkelwagen is leeg

  Verschil tussen rood licht therapie en blauw licht therapie

  juni 06, 2023 4 min read

  Bij het kiezen van een apparaat voor lichttherapie is een van de eerste beslissingen die u moet nemen de kleur van de behandeling. Rood lichttherapie en blauw lichttherapie bieden beide huidverzorgingsbehandelingen van klinisch niveau die u thuis kunt toedienen.

  Verschillende golflengten van LED-licht, van infrarood tot blauw, bieden echter verschillende voordelen voor een reeks gezondheids- en schoonheidstoepassingen.

  wat is blauw licht therapie

  Voordat u investeert in een apparaat voor lichttherapie, is het belangrijk om te begrijpen wat elke LED-kleur behandelt, om er zeker van te zijn dat u het juiste apparaat kiest voor uw unieke huidverzorgingsbehoeften.

  In deze blog leggen wij het verschil uit tussen rood licht en blauw licht.

  Wat is lichttherapie?

  LED-lichttherapie is een huidverzorgingsbehandeling waarbij gebruik wordt gemaakt van verschillende lichtgolflengten, waaronder rood, blauw en infrarood. Oorspronkelijk ontwikkeld door NASA voor experimenten met plantengroei, ontdekten wetenschappers later dat het toepassingen heeft bij wondbehandeling en bot- en spierverlies. LED-lichttherapie bevat geen ultraviolette stralen, zoals de zon, waardoor deze apparaten veilig zijn voor regelmatig gebruik.

  Verschillende golflengten van licht hebben verschillende effecten op de cellen van het lichaam. In combinatie kunnen deze golflengten krachtige resultaten opleveren voor uw huidverzorgingsroutine.

  Blauw lichttherapie versus rood lichttherapie

  Onderzoekers hebben de specifieke golflengten van licht geïdentificeerd die verschillende effecten op de cellen van het lichaam uitoefenen. Blauw en rood licht hebben gunstige effecten op huidcellen.

  Wat is rood lichttherapie?

  Rood licht therapie is een techniek die lage golflengten gebruikt om het huidoppervlak te verfijnen. Mensen gebruiken deze vorm van lichttherapie ook om andere medische aandoeningen te behandelen. Er is onderzoek gaande, maar veel onderzoeken onthullen de effectiviteit van roodlichttherapie voor klinisch gebruik.

  Rood lichttherapie heeft vele huidsvoordelen, zoals het verhogen van de bloedcirculatie tot het minimaliseren van littekens en het verminderen van rimpels.

  rood licht therapie

  Wetenschappers geloven dat rood lichttherapie werkt door de mitochondriën in de lichaamscellen te versterken. Mitochondriën zijn verantwoordelijk voor het produceren van de energie die nodig is voor het functioneren en overleven van de cel. Het grootste deel van de energie die mitochondriën maken, is gehuisvest in een molecuul genaamd adenosinetrifosfaat (ATP), dat het lichaam helpt energie op te slaan en te gebruiken. Door meer energie te leveren via de lichttherapie, kunnen cellen efficiënter werken om de huid te herstellen, huidverjonging te verbeteren of de productie van nieuwe cellen te stimuleren.

  Wat is blauw lichttherapie?

  Blauw lichttherapie gebruikt licht om acne en andere huidsklachten te behandelen. Omdat het alleen gebieden kan behandelen die het licht kan bereiken, behandelt het meestal aandoeningen op of net onder het huidoppervlak. Wetenschappers hebben bewezen dat therapie met blauw licht helpt bij het beheersen van acne, omdat de stralen de P. acnes-bacterie vernietigen. Ze kunnen ook de ontsteking van keratinocyten, gewone cellen in de buitenste laag van de huid, verminderen.

   

  Wat doet blauw licht voor de huid?

  Blauwlichttherapie heeft verschillende therapeutische toepassingen. Dermatologen kunnen blauw licht gebruiken om acne te behandelen en te voorkomen, ontstekingen te verminderen en huidverkleuring te minimaliseren.

  Het is wetenschappelijk bewezen dat blauw licht therapie verbeteringen kan hebben op de volgende gebieden:

  • Verbetering van de huidskleur
  • Vermindering van poriën
  • Verbetering van de huidtextuur
  • Algehele huidconditie

  Blauw licht zorgt ervoor dat onze talgklieren minder olie produceren, de huid zuiveren en andere acne symptomen zoals roodheid en ontsteking verminderen. Het werkt het beste bij gezichtsacne.

  Maar sommige mensen gebruiken het om langdurige acne op grotere delen van het gezicht, de rug of het lichaam te behandelen.

  Wat is het verschil tussen rood licht therapie en blauw licht therapie?

  Het verschil in therapie met rood licht en blauw licht ligt in hun golflengten. Omdat rood en blauw licht verschillende golflengten hebben, hebben ze ook verschillende effecten op de huid.

  licht spectrum

  Licht met langere golflengten kan diepere delen van het lichaam bereiken. Rood lichttherapie dringt de huid binnen om collageen te stimuleren en ontstekingen te verminderen. Ondertussen helpt blauw licht huidaandoeningen zoals acne te behandelen, door de poriën te dringen en bacteriën te vernietigen. Nabij Infrarood licht dringt ondertussen diep door in de spieren om te helpen bij pijn en stijfheid.

  Is rood of blauw licht beter voor u?

  Rood licht therapie en blauw licht therapie zijn veilig, niet-invasief en volledig natuurlijk. Blauw lichttherapie heeft veelbelovende resultaten opgeleverd bij de behandeling van mensen met acne. Aan de andere kant verhogen rood en infrarood licht de bloedsomloop en verlichten ze pijn veroorzaakt door artritis en andere aandoeningen.

  Als het gaat om blauw licht versus rood licht voor huid en acne, kan het combineren van de twee lichttherapieën de beste resultaten opleveren. Artsen en dermatologen gebruiken de twee spectrums vaak samen omdat ze elkaar aanvullen. Hier zijn enkele van de aandoeningen die therapie met rood en blauw licht samen kan helpen behandelen:

  • Acne
  • Ontsteking
  • Tekenen van veroudering, waaronder ouderdomsvlekken en rimpels
  • Wond genezen
  • Orale gezondheid
  • Andere huidaandoeningen veroorzaakt door een ontsteking


   Rood lichttherapie kan ook littekens minimaliseren en laesies verbeteren. Een onderzoek uit 2021 toonde aan dat blauw licht therapie veilig en effectief was bij het verminderen van laesies veroorzaakt door eczeem.

  Het combineren van therapie met rood en blauw licht kan acne efficiënt behandelen. Het blauwe licht vernietigt bacteriën en het rode licht vermindert ontstekingen en versnelt de genezing.

  Welke lichttherapie is het beste voor rimpels?

  Nabij Infraroodlicht en rood licht werken samen om de verouderende huid te verjongen. Dit licht heeft een langere golflengte, waardoor het dieper in de huid kan doordringen dan blauw licht.

  Collageen bestaan uit elastine en hyaluronzuur, die verantwoordelijk zijn voor de elasticiteit en hydratatie van de huid. Naarmate we ouder worden, produceert ons lichaam minder collageen en wordt onze huid droger en minder elastisch, waardoor rimpels ontstaan.

  Rood lichttherapie stimuleert de aanmaak van collageen en elastine om cellen te helpen zich sneller voort te planten. Als gevolg hiervan kan rood licht over het algemeen fijne lijntjes en rimpels verminderen en omkeren en een vollere huid bevorderen. Rood lichttherapie kan ook ontstekingen, zon- en ouderdomsvlekken en huidverkleuring verminderen.

  Welke lichttherapie is het beste voor acne?

  Blauw licht therapie werkt het beste voor acne. Blauw lichttherapie kan de poriën penetreren en acne bacteriën vernietigen, waardoor het een uitstekende keuze is voor de behandeling van acne. Hoewel sommige bacteriën nuttig zijn, stimuleren andere de olieproductie en veroorzaken ze puistjes. Blauw licht vernietigt acne-veroorzakende bacteriën, richt zich erop en vernietigt ze om acne en puistjes te voorkomen.