0

  Uw winkelwagen is leeg

  Rood lichttherapie tegen schouderpijn

  juli 04, 2023 2 min read

  Wist je dat de schouder het meest beweegbare gewricht in het lichaam is? Maar het is onstabiel en vatbaar voor verwondingen. Omdat de bal van de bovenarm groter is dan de kom van de schouder

  Helaas maakt dit simpele feit over het menselijk lichaam iedereen vatbaar voor een schouderblessure op een bepaald moment in het leven.

  Veelvoorkomende schouderproblemen zoals tendinitis en blessures kunnen slopend zijn, want de pijn die gepaard gaat met elk type schouderblessure kan wreed zijn.

  schouderpijn

  En tot overmaat van ramp kunnen naast de pijn ook het beperkte bewegingsbereik, spierzwakte en zwelling van zacht weefsel een dramatische impact hebben op uw kwaliteit van leven. Wat kan helpen?

  Rood lichttherapie voor schouderpijn kan veel voordelen bieden die andere behandelingen niet zullen bieden. In deze blog gaan we bekijken of rood lichttherapie een effectieve behandelingsmethode is tegen schouderpijn.

  Medische behandeling versus rood licht therapie voor schouderpijn

  Traditionele medische behandelingen voor schouderproblemen variëren van pijnstillers en niet-steroïde anti-inflammatoire medicijnen en spierverslappers voor niet-acute aandoeningen, tot injecties met lidocaïne of corticosteroïden voor acute en chronische aandoeningen.

  Maar rood lichttherapie voor schouderpijn is een veel natuurlijkere benadering.

  Niet-invasieve rood licht-/infrarood therapie kan snelwerkende en effectieve verlichting bieden van pijn in de schouder, pijn en stijfheid zonder de lange lijst van negatieve bijwerkingen die tegenwoordig zo vaak voorkomen bij farmaceutische medicijnen, en de risico's en pijn van injecties en/of operaties.

  Naast pijnverlichting verbetert rood lichttherapie ook de bloedsomloop, vermindert het zwelling en stimuleert, versnelt en ondersteunt het de aangeboren genezingsprocessen van het lichaam om zenuwen en weefsels geleidelijk te regenereren - een belangrijk gunstig resultaat dat pijnstillers en spierverslappers niet kunnen bereiken.

  rood licht therapie

  De voordelen van rood lichttherapie voor schouderpijn

  Roodlichttherapie kan verschillende voordelen bieden voor verlichting van schouderpijn. Hier zijn enkele manieren waarop roodlichttherapie voordelig kan zijn:

  Pijnvermindering: Er is aangetoond dat rood lichttherapie voor schouders pijnstillende eigenschappen heeft, wat betekent dat het kan helpen pijn te verminderen. Wanneer toegepast op het aangetaste schoudergebied, dringen de rode lichtgolflengten diep door in de weefsels, stimuleren de cellulaire activiteit waardoor uw herstel versneld.

  Verbeterde bloedsomloop: fotobiomodulatie bevordert vasodilatatie, wat de verwijding van bloedvaten is. Dit leidt tot een verhoogde bloedtoevoer naar het schoudergebied. Een verbeterde bloedsomloop helpt zuurstof, voedingsstoffen en immuuncellen aan de aangetaste weefsels te leveren, wat helpt bij het herstel en het verminderen van pijn.

  Thuisbehandeling: Rood lichttherapie voor schouders is gebruiksvriendelijk en kan zelf thuis worden toegediend. Deze toegankelijkheid maakt het een handige optie voor personen die regelmatige behandelingen zoeken zonder frequente bezoeken aan een zorgverlener.

  Complementaire therapie: Rood lichttherapie kan worden gebruikt in combinatie met andere behandelingen voor schouderpijn, zoals fysiotherapie, chiropractische zorg of massagetherapie. Het combineren van rood lichttherapie met deze modaliteiten kan mogelijk hun therapeutische effecten versterken.